W.I.N.D. House

Noord-Holland, Nederland (NLD)

Das W.I.N.D. House in het noorden van Nederland integreert beide, zowel duurzame oplossingen alsook huisautomatisering, waarbij tegelijkertijd een flexibel gebruik van de ruimten mogelijk is. Aan de rand van een Nederlands dorp en dichtbij de zee gelegen, bevindt zich achter het huis een boslandschap en daar voor een open, uitgestrekt polderlandschap.

In harmonie met de natuur

Het design van het huis is zowel op de locatie alsook op de jaargetijden afgestemd. De meer private werk- en slaapruimten zijn naar achteren gericht, alwaar door het omringende bos een intieme omgeving wordt gecreëerd, waartegenover de woonruimten panoramauitzichten op de polderlandschappen aan de voorzijde bieden. Door middel van „inhammen" van het huis aan alle vier zijden hebben de architecten de natuur uitgenodigd, naar binnen te komen en tegelijkertijd de uitzichten op de omgeving geaccentueerd.

Open verbindingen

Dit gewelfde design verleent het huis vier vleugels: een woonruimte, een kook- en eetruimte, een slaapruimte en een muziek- en werkruimte. Een onderverdeeld interieur vergroot de autonomie van iedere vleugel, waarborgt echter tegelijkertijd de open verbindingen tussen de verschillende ruimten van het huis, waarvan de centrale kern niet over een enkele deur beschikt. De architect en zijn klanten hebben voor een puristische esthetica besloten. In tegenstelling tot de op de gevels voor en achter toegepaste beglazing, zijn de buitenwanden met houten latten bekleed.

Puristische esthetica

Bij de gevels voor en achter bestaat de striktheid van UNStudios design met "inhammen" uit de foutloze uitvoering van de beglazing door KELLER minimal windows®. De beglazing over de complete hoogte maximaliseert het uitzicht op een omgeving met buitengewone natuurlijke schoonheid en laat tegelijkertijd verbazingwekkend veel daglicht naar binnen. Op deze manier creëren de grote kozijnloze vaste en schuiframen van de KELLER minimal windows® serie een visuele relatie tussen binnen en buiten.

De architect: “Ik had grote zorgen dat de gewelfde glaswanden door normale beglazing moesten worden vervangen, teneinde kosten te besparen, maar gelukkig is dit niet gebeurd.”

De invloed van daglicht

 

 

De warmteopname wordt dankzij de toepassing van getint warmtewerend glas op de volledig uit glas bestaande gevels voor en achter verminderd. De gecoate beglazing maakt bovendien het binnendringen van daglicht in de binnenruimten mogelijk, verhoogt echter op de dag de privésfeer.

 

 Architecten 
UNStudio
www.unstudio.com

Fotograaf
Inga Powilleit
www.ingapowilleit.nl

Fedde de Weert
www.architectuurfotografen.nl

KELLER Partner 
KUMASOL BV
www.minimalwindows.nl

Voltooiing
2014


Choose your language: