White Lodge - Exclusieve woonarchitectuur

Oxted (Surrey), Groot-Brittannië

Een adembenemende, stralend witte, moderne villa met uitgestrekte, open woonruimten en een groot glazen oppervlak van het type KELLER minimal windows®
Het gerenommeerde en door architectenbureau Dyer Grimes ontworpen bouwplan White Lodge heeft reeds verscheidene bouw- en design-onderscheidingen in Groot-Brittannië gewonnen.
De gezinswoning, die door architectuur- en design-professionals werd ontworpen, bekoort door de expansieve toepassing van glas voor de totstandbrenging van een open wooncultuur.
Hiervoor viel de keuze door de klant op minimal windows® design-schuifdeuren en op maat gemaakte structuurglaselementen.

De legendarische White Lodge vertegenwoordigt één van de zeldzame mogelijkheden, samen met een visionaire klant, een volledig innovatief, modern huis te concipiëren. De klant wilde een open pand: grote kamers, flexibele ruimten, veel licht en glas. De belangrijkste en centrale plaats is de keuken met een geïntegreerde woonruimte, welke als grote gezinskamer dient. Het design van het huis stoot aan de grenzen van wat qua bouwstructuur haalbaar is.

Eén van de uitdagingen was het, een zo groot mogelijke hoeveelheid licht en ruimte te creëren in combinatie met glas en lage energiewaarden. Teneinde dit te bereiken, was het premium-design schuifsysteem minimal windows® van KELLER de eerste keuze. Het huis toont de liefde voor het detail en voor het design. Maar het zijn niet alleen licht en ruimte, die werden gecreëerd, echter ieder detail in iedere kamer werd in acht genomen. Bij een dergelijk project, telt niet alleen de definitieve esthetica, echter belangrijk is tevens de manier van bouwen, waarbij bij de constructie rekening wordt gehouden.

De droom was het, een ultra-modern, duurzaam woonpand te creëren – design-accenten te realiseren, welke zich van de gebruikelijke architectuur van de omgeving met schuine gedeelten van het dak onderscheidt.  In combinatie daarmee koesterde de eigenaar de wens, een architectonisch nieuw hoofdstuk in zijn leven open te slaan en de traditionele pracht tegen een op duurzaamheid gericht, modern pand in te wisselen met meer levensvreugde en een nieuw levensgevoel.

De autoriteiten volgden een sedert lange jaren ongewijzigde planvormingspolitiek.  De nieuwbouw moest voldoen aan de traditionele bouwwijze in de regio. De klanten wilden echter in hun ontwerpen niet aan beperkingen onderhevig zijn.  In plaats daarvan streefden zij na tot op de grenzen van het hedendaagse design te stoten, teneinde het pand tot een icoon te vormen, waarop ze trots zouden kunnen zijn. Een andere uitdaging was de glooiende topografie van het terrein.

 

 

Een 9 m mozaïek swimming pool met een frontwand van glas bevindt zich voor het huis en wordt aangevuld door een zacht borrelende waterval en een wellnesszone. 
Doel was het, buitenshuis een over het hele jaar te gebruiken levensruimte voor alle leeftijdsgroepen te creëren.  Vanuit de keuken ziet men de in een moderne styling gehouden en van een glazen wand voorziene pool- en spa-zone en toont de bewoners het fonkelende blauwe poolwater alsmede de verfrissende waterval. Met een automatische veiligheidsafdekking kan de pool worden afgesloten, waarbij de gebruikmaking van de spa onbeperkt is. De spa zelf biedt een sfeervolle verlichting waarvan de kleur door middel van op afstand te bedienen LED-lampen kan worden gewijzigd.

 

 

Architect

DyerGrimes Architects

www.dyergrimesarchitects.com

 

Fotografie

IQ Glass

www.iqglassuk.com

 

KELLER Partner

IQ Glass

www.iqglassuk.com

 

Voltooiing: 2012

Terug naar overzicht


Choose your language: