Villa Glasscube

Belgische kust

Nabij de Belgische kust, niet ver van de Franse grens, ontstond deze unieke familie-idylle,
die vooral opvalt door de markante bouwstructuur en materiaalkeuze.
Als locatie werd een duinachtige omgeving gekozen waarin de villa aanvankelijk helemaal alleen en verlaten lijkt te staan.
Enkel de talrijke bomen en struiken creëren een vertrouwelijk kader in harmonie met de natuur.

Open parterre

De grote uitdaging voor de architecten was een toegankelijke woonruimte te creëren, ondanks het aanzienlijke hoogteverschil van ongeveer twee meter tussen de voor- en achterkant van het gebouw. Uit deze moeilijkheid ontstond een esthetisch kunstwerk. De zwevende woonruimte en het ruime terras aan de zuidkant onderlijnen het unieke van het onroerend goed en brengen de exclusiviteit en perfectie van het totaalconcept tot uiting. Villa GlassCube wordt dankzij een kelderverdieping in evenwicht gehouden.

Minimalistische vormen

De boorden van de bungalow waren geprefabriceerd, het vloeibare beton werd ter plaatse gegoten. Hierdoor ontstond een constructie met een abstracte sterkte die warmte en gezelligheid uitstraalt. De voordeuren en de garage, uit duurzaam hout vervaardigd, tooien een deel van de gevel aan de noordgerichte achterkant. De in beton gegoten luifel biedt bescherming tegen inkijk en doet het bouwwerk als een stijlvol geheel overkomen.

Raam naast raam

Voor de architecten was het belangrijk om functionaliteit met logica en esthetiek te combineren. De dimensionering en indeling van de verschillende vertrekken werd tot in het kleinste detail doordacht om zo goed mogelijk van het gemeenschappelijke gezinsleven te kunnen genieten. Zowel de hoofdingang als de kamers van de kinderen bevinden zich aan de noordkant. Keuken en woonkamer en de slaap- en badkamer van de ouders profiteren van het vrije uitzicht naar het zuiden en worden bovendien drempelloos vergroot door het ruime terras met minimal windows®-schuifelementen. De vormgeving van de buitenruimte ademt een nuchtere sfeer en biedt een grenzeloos panoramisch zicht op het wilde duinlandschap.

Architecten

Govaert & Vanhoutte,
www.govaert-vanhoutte.be

 

Fotograaf

Tim Van De Velde
www.tvdv.be

Hendrik Biegs
www.hendrikbiegs.be

 

KELLER Partner

GLAS CEYSSENS
www.glasceyssens.com

Huis vol glasoppervlakken

De noord- en zuidkant van het onroerend goed werden telkens als volledig glazen gevel geconcipieerd en strekken zich uit over de volledige lengte. De filigrane minimal windows®-designschuiframen en -deuren van KELLER AG vormen hier een wonderlijk contrast met de oorspronkelijke bouwstructuur van beton. De grote glazen gevels bieden een geweldig en onbelemmerd uitzicht op het duinlandschap en laten de vertrekken schitteren in aangenaam helder licht. Ze bezorgen het onroerend goed een zeer exclusief design dat elegantie en sensatie uitstraalt.

Nuchtere architectuur

De villa past zicht optimaal aan de plaatselijke rust van de omgeving aan en leeft volgens het principe ‘less is more’. Geconcentreerd op zijn functie is het gebouw op het wezenlijke gericht en staat voor een duidelijke en abstracte architectuur. De rustige ligging en het unieke design van het moderne en toch natuurlijke onroerend goed scheppen een fascinerende harmonie.


Choose your language: