Spa & Wellness

Klosterneuburg, Oostenrijk

Een klassiek huis, gebouwd in de jaren zeventig, beste locatie. Het uitzicht is spectaculair, rondom is alles groen, naar alle kanten geen andere gebouwen – uitsluitend in de verte ziet men de torens van Klosterneuburg en in de nacht de zwakke verlichting van de grote stad.
Het terras ligt van 's morgens tot 's avonds in de zon.

Vóór de renovatie werd het onderste niveau van het huis nauwelijks gebruikt. Een trappenhuis leidde vanuit de woonruimten in het bovenste niveau naar het onderste niveau, een donkere kelderruimte, nauw en zonder licht.

 Nu, na de herinrichting, heeft het onderste niveau voor de jonge familie een geheel nieuwe wereld geopend – en dat direct thuis. Vanuit de woonruimte kunnen de bewoners zich direct in een eigen ruimte voor vrije tijd en ontspanning begeven. Uitnodigend en licht liggen de pergola en een panoramaterras voor het eigenlijke huis. De zuidgevel van het huis leeft haar eigen leven, zonder het huis zelf te storen.

 In het onderste niveau gaan buitenshuis en binnenshuis vrijwel vloeiend in elkaar over. In de warme zomermaanden smelten de pool, de pergola en de grote tuin tot een harmonisch geheel samen. In de koude tijd van het jaar houden de filigrane ramen van de “minimal windows®”-beglazing van KELLER de gezellige warmte in het huis en maken evenwel een ongehinderd uitzicht naar buiten mogelijk.

 Een jonge familie heeft veel wensen welke op zo'n plaats kunnen worden gerealiseerd. De wanden aan de bergzijde zijn als grote sculpturen vormgegeven waarin nogal wat kan worden verstopt. Zo kan bijvoorbeeld een fitnessruimte voor het dagelijks gebruik in de hoofdruimte worden geïntegreerd. En onze klanten nodigen graag vrienden uit en vergasten deze gul.

 Hier komt de geïntegreerde zomerkeuken tot inzet. De ruime rustzone leidt tot een sauna en de nissen in de wand werden speciaal zo gebouwd dat daar de Afrikaanse diersculpturen van de klant een plaats vinden. Het goudkleurig geëloxeerde roosterplafond van de pool neemt het patroon van de betegelde bodem op; 's avonds reflecteert zij in de waterspiegel. De hemel opent zich.

 En indien de volgende generatie de ruimte overneemt, het speelgoed uitbreidt of vrolijk in de pool rondspartelt, dan schakelt men gewoon de in het plafond geïntegreerde thuisbioscoop in. Deze kan net zoals de verlichting en de huisautomatisering comfortabel via een iPad vanaf de bank of vanuit het kantoor in de stad op afstand worden bediend.

 

 Architekt

SUE Architekten, Wien

www.sue-architekten.at

 

Photographie

Katharina Reckendorfer

 

KELLER Partner

Livingglas GMBH

www.livingglas.at


Choose your language: