GLASSHOUSE met uitzicht op het zwembad

De royale beglazing met schuifelementen van minimal windows® aan twee kanten van het GLASSHOUSE® biedt een ongehinderd uitzicht op het uitgestrekte tuinlandschap.
Er werd een open ruimte met duidelijke contouren gecreëerd die zowel als bindend of als scheidend element kan worden gebruikt.

Creatief omspringen met kenmerken van binnen en buiten

De bouwheer hechtte waarde aan een holistische benadering. De privacy moest bewaard blijven, maar tegelijkertijd moest de aandacht worden gevestigd op het prachtige landschap van de omgeving met haar fantastische bomen die het perceel structuur geven. Het GLASSHOUSE® van KELLER AG vormt het hart van de villa en lijkt de tuin in te zweven.

Het domineert de overgang van binnen naar buiten, wat goed te zien is tussen de uitbreiding van de woonruimte en het terraslandschap met zwembad. Vanuit de wintertuin wordt ieders blik naar het wondermooie plantsoen getrokken. De royale beglazing met schuifelementen van minimal windows® aan twee kanten van het GLASSHOUSE® biedt een ongehinderd uitzicht op het uitgestrekte tuinlandschap.

Het KELLER GLASSHOUSE® activeert hierdoor de verborgen kwaliteiten van het perceel en verenigt huis en tuin tot een conceptionele eenheid. Er werd een open ruimte met duidelijke contouren gecreëerd die zowel als bindend of als scheidend element kan worden gebruikt voor eender welke gelegenheid, bv. ook voor feesten. De raamprofielen van de ruime openingen zijn amper zichtbaar, wat het totaaleffect van de constructie enkel maar versterkt. Er ontstaat een gevoel van privacy, eenvoud, natuurlijkheid en openheid.

Een van de belangrijkste eisen van de bouwheer was de vloeiende overgang van de vloermaterialen en de hoge standaard van de isolatie naar buiten toe. Het profielsysteem voor deze wintertuin bestaat uit thermisch geïsoleerde designprofielen met bijzonder smalle aanzichtbreedtes. De buitenhoek die volledig open kan, vormt de kroon op het werk.

Aanleunend bij het vastgoed is een grote, lichte woonruimte ontstaan met brede schuiframen die even hoog zijn als de ruimte zelf. De binneninrichting is modern, opgeruimd en vriendelijk, waardoor bewoners en gasten zich gegarandeerd thuis voelen. Dankzij het innovatieve design is het een wintertuin waarin iedereen wel zou kunnen en willen wonen.

 

Architect
 
Joël Claisse Architects
www.claisse-architecte.be

 

Photographer

Hilde Verbeke

 

Realisatie

KELLER AG


Choose your language: