Eengezinsvilla

Gent, België

Het twee verdiepingen tellende bouwwerk gaat door de heldere vormtaal en de harmonische kleurgeving zacht op in de bestaande topografie. Het doordachte buiten- en binnenruimteconcept van de eengezinsvilla overtuigt door moderne bouwkunst en sobere elegantie. Duidelijke lijnen en evenwichtige proporties geven het gebouw vorm overeenkomstig de individuele vereisten van de bewoners en ensceneren de afzonderlijke elementen als een conceptionele eenheid.

Sobere elegantie

Vanaf de straat valt de strakke toegangszone met de symmetrisch geplaatste muren direct op. Met de hulp van de tuinvormgeving en de strategisch geplaatste struiken rechts en links van het gebouw wordt de achtertuin beschermd tegen ongewenste blikken. Enkel via een smalle toegangsdeur kunnen bezoekers binnen. Het naast de voordeur aangebrachte spiegelglas doet de ingang groter lijken en nodigt uit om het trendy en vriendelijke interieur van het gebouw te betreden.

Barrièrevrij

De boemerangvormige plattegrond van het gebouw omlijst het zwembad aan de zuidkant van het huis prachtig. De benedenverdieping onderscheidt zich door charme en soberheid. Dankzij de perfect geïntegreerde minimal windows®-schuiframen en vaste ramen worden de woonruimte en het terras optimaal tot een geheel gevormd. De combinatie van een lichte basisstructuur en groot uitgevoerde glaspartijen maakt een verbazingwekkende wisselwerking mogelijk tussen een zintuiglijke, moderne architectuur en de natuurlijke omgeving. Bijzonder opvallend is de groot gedimensioneerde, volledig openende minimal windows®-buitenhoekoplossing die een barrièrevrije overgang vormt naar het terras en de tuin van de villa.

Stijlvoll en modern

De vertrekken komen stralend wit goed naar voor en ronden de totaalindruk van het zintuiglijke gebouw mooi af. Een stijlvolle inrichting en doelbewust uitgekozen meubilair vervolledigen in combinatie met moderne designelementen het esthetische voorkomen van de villa en zorgen ervoor dat architectuur en welzijn op een perfecte manier samengaan. Zo is er een nieuwbouw ontstaan die voor perfectie en natuurlijkheid staat - vereisten van de bouwheer waarmee bij de planning en de realisatie rekening diende te worden gehouden.

Panoramablick

Het meest in het oog springende element van het gebouw is de perfect in scène gezette, terugspringende glasstructuur van de bovenverdieping, die de bewoners veel licht en een vrij uitzicht biedt. Door het spiegelende effect van de landelijke omgeving in de ruiten verkrijgt de villa een natuurlijke en uitermate eigen look. Tegelijkertijd zorgen de getinte ruiten voor een optimale privésfeer en zonwering. De gehele etage werd met erg fijn uitgevoerde minimal windows® highline-designelementen gerealiseerd en zorgt voor een uitstekend panorama over de groene omgeving. De spectaculaire openheid domineert en zorgt voor een maximale inval van daglicht.

 

 Architecten 
Dhoore Vanweert Architecten
www.dhoorevanweert.be

Fotograaf
Tim Van De Velde
www.tvdv.be

KELLER Partner 
Glas Ceyssens
www.glasceyssens.com

Voltooiing
2015


Choose your language: