Cubo Bizzarro - Ruime plattelandsvilla

Beieren, Duitsland 

Door een gericht gebruik van materialen en lichtinval is het gelukt om de volledige woning, inclusief het buitenzwembad, door een geometrische vormentaal te laten stralen in een mediterrane levensstijl.
Vakkundig werden aan de buitenkant grote, kamerhoge minimal windows®4+ beglazingen gecombineerd met een zwevende betongevel.
Overeenkomstig de wens van de bouwheer ontwierp de architect een zo flexibel mogelijke woning met twee hoofdvleugels.

Tussen het verticale en het horizontale

De woon- en eetruimte is de onbetwiste verzamelplek van het gezin. De afzonderlijke ruimtes gaan op een open manier over in de woonkamer, de keuken en de gangen. Alleen de private vertrekken zijn hiervan gescheiden. De ruime plattelandsvilla biedt een esthetische beleving, ongeacht naar waar men kijkt. Het huis is met heel wat originele kunst en chic meubeldesign uitgerust, zonder echter overdadig aan te voelen. Architecturale verlichting en inbouwmeubels zijn geïntegreerd in de muren en de plafonds.

Een helder gebouwvolume

Ruimte, licht en lucht zijn synoniem met moderne architectuur en werden door de planner ongedwongen en elegant gecombineerd tot een helder gebouwvolume. De rechtlijnigheid, het overwegend gebruik van wit en grijs, de hoogwaardige materialen en een consequent aanhouden van weinig materiaalwissels bepalen het totaalbeeld van het gebouw. Door de kozijnloze, gelijk zittende, kamerhoge glazen minimal windows®4+ schuifwanden van KELLER AG ontstaan er vloeiende vertrekken, die binnen en buiten barrièrevrij met elkaar verbinden.

Volledig genot van de tuin dankzij grote beglazingen

Door de extreme esthetische reductie zorgt de woning voor een goed gevoel. De grote minimal windows®4+ beglazingen van KELLER AG zorgen ervoor dat men volop van de tuin kan genieten. Hier bekoort de heerlijke blik in de brede tuin met zijn oude bomen, die een uniek contrast vormt met de puristische rechtlijnigheid van de gehele woning. De begeleidende tuinmuren trekken het in elkaar overlopen van de ruimtes binnen met een uitnodigend gebaar naar buiten door en vormen tegelijkertijd een perfecte afscherming van de naburige percelen.

Veel liefde voor details

Elk vertrek heeft schuivende beglazingen met verschillende grootte die uitgeven op twee windstreken. Zo veranderen tijdens het verloop van de dag de lichtsferen en de schaduwlandschappen. Een bussysteem beheert de belangrijke functies, zoals de verlichting, de verwarming en de airconditioning, de zonwering en de zwembadtechniek, de alarminstallatie en het multiroom-entertainmentsysteem. De bovenverdieping lijkt -doordat deze door weinig steunen wordt gedragen - boven de benedenverdieping te zweven. Zo ontstaat een erg licht ruimtelijk gevoel. Het indrukwekkende resultaat is echte levenskwaliteit door het bieden van een ruim gevoel en het werken met verschillende dimensies.

 

 

Architecten
Davide Conti Architektur
www.davideconti.de

Fotograaf
Stephan Offermann
www.stephanoffermann.com

Voltooiing
2015


Choose your language: